Congres mondial 2015

AL XXVI-LEA CONGRES MONDIAL DE ECHINOCOCCOZA
ECHINOCOCCOZA CHISTICA SI ALVEOLARA
BOLI VECHI – PROVOCARI NOI

1-3 Octombrie 2015

Phoenicia Grand Hotel

Bucuresti – ROMANIA

Stimati colegi,

In numele organizatorilor suntem bucurosi si onorati sa va adresam un Bun venit la cel de al XXVI-lea Congres Mondial de Echinococcoza – Echinococcoza Alveolara si Chistica: Boli vechi – Provocari Noi care va avea loc in Bucuresti, Romania, in perioada 01-03 octombrie 2015, in salile de conferinte ale Phoenicia Grand Hotel.
Congresul este organizat sub patronajul Asociatiei Internationale de Hidatidologie (IAH), Asociatiei Romane de Hidatidologie (RAH), Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila, Bucuresti si Spitalului Clinic Colentina.

Echinococcoza, boala transmisa de la caine la om, este foarte frecventa in lume si, deoarece doar o parte a numarului de cazuri cunoscute sunt declarate, nu putem da o estimare corecta a proportiilor acestei infectii.
In acelas timp, observam o crestere alarmanta a cazurilor de Echinococcoza Alveolara, transmisa de la carnivorele salbatice si avand o evolutie mult mai severa comparativ cu Echinococcoza Chistica.
De aceea, consideram ca desfasurarea acestui eveniment stiintific va starni atat interesul specialistilor consacrati din acest domeniu din toata lumea, cat si pe cel al colegilor nostri mai tineri, care vor avea posibilitatea de a invata din experienta acestor specialisti si, in acelas timp, vor putea sa isi faca cunoscute preocuparile si rezultatele cele mai recente ale cercetarilor lor stiintifice.

Congresul se adreseaza atat specialistilor in Medicina umana (Parazitologie, Boli infectioase, Chirurgie, Epidemiologie, Sanatate publica, Medicina interna, Medicina de familie si laboratoare de specialitate) cat si medicilor veterinari si celor implicati in diagnosticul bolii la om si animale, farmacistilor si, nu in ultimul rand, pacientilor.

Lucrarile se vor desfasura sub forma de sesiuni de referate, comunicari orale si dezbateri pe marginea posterelor prezentate, in plen si, unde va fi cazul, pe sectiuni sau in cadrul unor simpozioane satelit.
Limba oficiala a Congresului este Engleza.

In timpul Congresului vor fi organizate prezentari de echipamente si reactivi de laborator in cadrul unei expozitii la care invitam firmele din domeniu sa participe si sa prezinte ultimele lor noutati.

Manifestarea va fi creditata de Colegiul Medicilor din România si de Ordinul Biologilor, Biochimistilor si Chimistilor din Sistemul Sanitar din România cu Ore de Educatie Medicala Continua.

Va multumim anticipat pentru prezenta Dvs si pentru prezentarea unor lucrari de inalta calitate care vor contribui la reusita acestui Congres de înalt prestigiu profesional si stiintific.

Cu multa consideratie,

Conf. Dr. Carmen-Michaela CRETU

Presedintele celui de al XXVI-lea Congres Mondial de Echinococcoza

Presedinte ARH

MD, PhD, DTM&H
CTH®